Back to top
conjuntivitis primaveral conjuntivitis primaveral

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  conjuntivitis primaveral, n f
  • ca  catarro primaveral, n m sin. compl.
  • ca  catarro vernal, n m sin. compl.

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Immunologia>, <Oftalmologia>, <Pediatria>

Definició
Conjuntivitis al·lèrgica, bilateral i pròpia de la infància; s'accentua en èpoques i climes càlids, però l'al·lergen és mal conegut; amb freqüència hi ha altres signes personals o familiars d'al·lèrgia (asma) i és per tant atòpica; es caracteritza per formacions aplanades, poligonals, grosses i centrades per un vas en la conjuntiva tarsal superior (papil·les). En certs casos també hi ha formacions d'aquest tipus en el limbe corneal.