Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  càncer de vulva, n m

<Ginecologia i obstetrícia>, <Oncologia i radioteràpia>

Definició
Tumor vulvar maligne. Comprèn la neoplàsia intraepitelial vulvar (malaltia de Bowen o carcinoma in situ), el carcinoma escatós invasor, la malaltia de Paget, el carcinoma basocel·lular, el carcinoma basaloide, el carcinoma de cèl·lules de Merkel, el carcinoma de glàndules sudorípares, el melanoma, el liomiosarcoma, l'angiosarcoma, el schwannoma maligne, el tumor del sac vitel·lí, el rabdomiosarcoma, el limfoma maligne, l'histiocitoma fibrós maligne, el sarcoma alveolar de parts toves, el sarcoma epitelioide, el carcinoma de les glàndules de Bartholin, el carcinoma uretral, el melanoma maligne de la uretra i els tumors metastàtics uretrals (endometri).