Back to top
salsitxa de Frankfurt salsitxa de Frankfurt

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  salsitxa de Frankfurt, n f
  • ca  frànkfurt, n m sin. compl.
  • es  frankfurt, n m
  • es  salchicha de Frankfurt, n f
  • es  salchicha Frankfurt, n f
  • fr  francfort, n m
  • fr  saucisse de Francfort, n f
  • fr  saucisse fumée, n f
  • it  frankfurter, n m
  • it  salsiccia di Francoforte, n f
  • en  frankfurter, n
  • en  hot dog, n
  • en  wiener, n
  • de  Frankfurter··, n f
  • de  Frankfurter, n n
  • de  Frankfurter Würstchen, n n
  • de  Wiener, n f
  • de  Wiener Würstchen, n n

<Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat>

Definició
Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc o de boví o amb una barreja d'ambdues.

Nota

  • Les denominacions alemanyes Frankfurter (i Frankfurter Würstchen) i Wiener (i Wiener Würstchen) designen, estrictament, dos tipus de salsitxa diferents: Frankfurter es refereix a salsitxes elaborades únicament amb carn de porc i Wiener, a salsitxes elaborades amb carn de porc i vedella. A banda d'aquest matís conceptual, són també denominacions amb una distribució geogràfica diferent en alemany.