salsitxa de Frankfurt
salsitxa de Frankfurt
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca salsitxa de Frankfurt, n f
- ca frànkfurt, n m sin. compl.
- es frankfurt, n m
- es salchicha de Frankfurt, n f
- es salchicha Frankfurt, n f
- fr francfort, n m
- fr saucisse de Francfort, n f
- fr saucisse fumée, n f
- it frankfurter, n m
- it salsiccia di Francoforte, n f
- en frankfurter, n
- en hot dog, n
- en wiener, n
- de Frankfurter··, n f
- de Frankfurter, n n
- de Frankfurter Würstchen, n n
- de Wiener, n f
- de Wiener Würstchen, n n
<Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat>
Definició
Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc o de boví o amb una barreja d'ambdues.
Nota
- Les denominacions alemanyes Frankfurter (i Frankfurter Würstchen) i Wiener (i Wiener Würstchen) designen, estrictament, dos tipus de salsitxa diferents: Frankfurter es refereix a salsitxes elaborades únicament amb carn de porc i Wiener, a salsitxes elaborades amb carn de porc i vedella. A banda d'aquest matís conceptual, són també denominacions amb una distribució geogràfica diferent en alemany.