Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  aliment, n m
  • ca  producte alimentós, n m sin. compl.
  • es  alimento, n m
  • es  producto alimenticio, n m
  • fr  aliment, n m
  • fr  denrée alimentaire, n f
  • fr  nourriture, n f
  • en  aliment, n
  • en  food, n
  • en  foodstuff, n
  • en  nourishment, n

<Seguretat alimentària > Conceptes generals>

Definició
Producte alimentari original, elaborat o transformat que es destina al consum, el qual té valor nutritiu i proporciona energia, substàncies formadores de les estructures de l'organisme i micronutrients indispensables per al bon funcionament o la regulació dels mecanismes vitals.

Nota

  • 1. No es consideren aliments els fàrmacs, les plantes abans de la collita o els animals vius, el pinso, el tabac ni els productes del tabac, els cosmètics ni les substàncies estupefaents o psicotròpiques. En canvi, es consideren aliments les begudes, el xiclet i qualsevol substància que s'utilitzi en la fabricació, la preparació o el tractament de l'aliment.
  • 2. A diferència dels productes alimentaris, els aliments tenen necessàriament valor nutritiu.