Back to top

Cercaterm

Cercador der ensems de fiches terminologiques qu'eth TERMCAT met a disposicion publica.

S’auetz de besonh mès informacion, vos podetz adreçar ath servici de Consultacions (registre).

Resultats per a la cerca "pebrot" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia al pebrot al·lèrgia al pebrot

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al pebrot, n f
  • ca  al·lèrgia al fruit de la pebrotera (Capsicum annuum var. grossum), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al fruit del pebroter (Capsicum annuum var. grossum), n f sin. compl.
  • es  alergia al pimiento (Capsicum annuum var. grossum), n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 88351000135104
amanida de bacallà amb pebrot i olives amanida de bacallà amb pebrot i olives

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de bacallà amb pebrot i olives
  • es  ensalada de bacalao con pimiento y aceitunas
  • fr  salade de morue au poivron et aux olives
  • it  insalata di baccalà con peperoni e olive
  • en  salt cod salad with pepper and olives
  • de  Stockfischsalat mit Paprika und Oliven

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cabdells amb anxoves i oli de pebrot vermell amanida de cabdells amb anxoves i oli de pebrot vermell

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cabdells amb anxoves i oli de pebrot vermell
  • es  ensalada de cogollos con anchoas y aceite de pimiento rojo
  • fr  salade de coeurs de laitue aux anchois et à l'huile de poivron rouge
  • it  insalata di cuori di lattuga con acciughe ed olio ai peperone rosso
  • en  lettuce heart salad with anchovies and red pepper oil
  • de  Kopfsalat mit Anchovis und rotem Paprikaöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de patates, pebrot escalivat i arengades amanida de patates, pebrot escalivat i arengades

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de patates, pebrot escalivat i arengades
  • es  ensalada de patatas, pimiento asado y sardinas en salazón
  • fr  salade aux pommes de terre, au poivron rôti et aux sardines salées
  • it  insalata di patate, peperone arrostito e sardine sotto sale
  • en  salad of potatoes, roast pepper and salted sardines
  • de  Salat mit Kartoffeln, geröstetem Paprika und Heringen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pebrot rostit i cabdells amb aroma de comí amanida de pebrot rostit i cabdells amb aroma de comí

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pebrot rostit i cabdells amb aroma de comí
  • es  ensalada de pimiento asado y cogollos al aroma de comino
  • fr  salade de poivron rôti et de coeurs de laitue parfumée au cumin
  • it  insalata di peperone arrostito e cuori di lattuga aromatizzati al cumino
  • en  salad of roast pepper and lettuce hearts with cumin aroma
  • de  Salat mit geröstetem Paprika und Kopfsalat mit Kümmelaroma

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pebrot vermell i formatge de cabra amanida de pebrot vermell i formatge de cabra

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pebrot vermell i formatge de cabra
  • es  ensalada de pimiento rojo y queso de cabra
  • fr  salade de poivrons rouges au fromage de chèvre
  • it  insalata di peperone rosso e formaggio di capra
  • en  red pepper and goat cheese salad
  • de  Salat mit rotem Paprika und Ziegenkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

assecada del pebrot assecada del pebrot

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  assecada del pebrot, n f
  • ca  seca del pebrot, n f sin. compl.
  • es  seca del pimiento
  • es  tristeza del pimiento
  • fr  mildiou du piment
  • en  blight of pepper

<Agricultura > Fitopatologia>

Definició
Malaltia produïda pel fong Phytophthora capsici, que provoca l'assecament i la destrucció ràpida de la planta.
assecada del pebrot assecada del pebrot

<Agricultura > Fitopatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Martí Nadal i Assumpció Moret, procedeix de l'obra següent:

NADAL, Martí; MORET, Assumpció. Noms comuns de les malalties de les plantes [en línia]. Barcelona: Universitat de Barcelona. Serveis Lingüístics, cop. 2021.
<https://www.ub.edu/ubterm/obra/malalties-de-les-plantes/>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  assecada del pebrot, n f

<Malalties de les plantes>

Definició
Infecció de la pebrotera (Capsicum annuum L.) produïda per l'oomicet Phytophthora capsici Leonian, que provoca el marciment i la mort de la planta.
bacallà amb pebrot en tres textures bacallà amb pebrot en tres textures

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb pebrot en tres textures
  • es  bacalao con pimiento en tres texturas
  • fr  morue au poivron en trois textures
  • it  baccalà con peperone in tre texture
  • en  cod with pepper in three textures
  • de  Stockfisch mit Paprika in drei Texturen

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà amb pebrot i tomàquet bacallà amb pebrot i tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb pebrot i tomàquet
  • es  bacalao con pimineto y tomate
  • fr  morue au poivron et à la tomate
  • it  baccalà con peperone e pomodoro
  • en  cod with pepper and tomato
  • de  Stockfisch mit Paprika und Tomate

<Plats a la carta. Peix i marisc>