Back to top

Cercaterm

Cercador der ensems de fiches terminologiques qu'eth TERMCAT met a disposicion publica.

S’auetz de besonh mès informacion, vos podetz adreçar ath servici de Consultacions (registre).

Resultats per a la cerca "renegar" dins totes les àrees temàtiques

abstenir-se d'opinar abstenir-se d'opinar

<Empresa > Comptabilitat. Auditoria>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'auditoria i comptabilitat [recurs electrònic]. Barcelona: INK Catalunya, 2000. 1 CD-ROM
ISBN 84-607-0056-9

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  abstenir-se d'opinar, v intr pron
  • ca  denegar l'opinió, v intr sin. compl.
  • es  abstenerse de opinar
  • fr  se récuser
  • en  deny an opinion, to
  • en  give a denial of opinion, to

<Auditoria i comptabilitat > Auditoria > Metodologia i tècniques>

accés denegat accés denegat

<TIC > Informàtica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia i fraseologia dels productes informàtics [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/123>

  • ca  accés denegat
  • en  access denied

<Localització > Fraseologia>

aladrocs en vinagre aladrocs en vinagre

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  aladrocs en vinagre
  • es  boquerones en vinagre
  • fr  anchois frais au vinaigre
  • it  alici sottaceto
  • en  european anchovies in vinegar
  • de  Sardellen in Essig

<Plats a la carta. Tapes>

alció del Senegal alció del Senegal

<Ciències de la vida>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  alció del Senegal, n m
  • es  alción senegalés
  • fr  martin-chasseur du Sénégal
  • en  woodland kingfisher
  • de  Senegalliest
  • nc  Halcyon senegalensis

<31.06 Ocells > Coraciformes > Alcedínids>

alció del Senegal alció del Senegal

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  alció del Senegal, n m
  • es  alción senegalés
  • fr  martin-chasseur du Sénégal
  • en  woodland kingfisher
  • de  Senegalliest
  • nc  Halcyon senegalensis

<31.06 Ocells > Coraciformes > Alcedínids>

amanida de formatge de cabra amb reducció de vinagre de Mòdena i maduixes amanida de formatge de cabra amb reducció de vinagre de Mòdena i maduixes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra amb reducció de vinagre de Mòdena i maduixes
  • es  ensalada de queso de cabra con reducción de vinagre de Módena y fresas
  • fr  salade de fromage de chèvre à la reduction de vinaigre de Modena et de fraises
  • it  insalata di formaggio di capra con riduzione d'aceto di Modena e fragole
  • en  goat cheese salad with a reduction of vinegar of Modena and strawberries
  • de  Salat mit Ziegenkäse, Balsamessigreduktion und Erdbeeren

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic
  • es  ensalada de queso de cabra con ventresca de atún a la vinagreta de vinagre balsámico
  • fr  salade de fromage de chèvre à la ventrèche de thon et à la vinaigrette de vinaigre balsamique
  • it  insalata di formaggio di capra con ventresca di tonno e vinaigrette all'aceto balsamico
  • en  goat cheese salad with tuna belly and balsamic vinegar vinaigrette
  • de  Salat mit Ziegenkäse und Bauchfleisch vom Thunfisch mit Balsamessigvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra gratinat amb nous i vinagre de Mòdena amanida de formatge de cabra gratinat amb nous i vinagre de Mòdena

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra gratinat amb nous i vinagre de Mòdena
  • es  ensalada de queso de cabra gratinado con nueces y vinagre de Módena
  • fr  salade de fromage de chèvre gratiné, aux noix et au vinaigre de Modena
  • it  insalata di formaggio di capra gratinato con noci e aceto di Modena
  • en  salad of goat cheese au gratin with walnuts and vinegar of Modena
  • de  Salat mit gratiniertem Ziegenkäse, Nüssen und Balsamessig

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de llagostins i fruita amb vinagre de xerès amanida de llagostins i fruita amb vinagre de xerès

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llagostins i fruita amb vinagre de xerès
  • es  ensalada de langostinos y fruta con vinagre de jerez
  • fr  salade de crevettes et de fruits au vinaigre de xérès
  • it  insalata di mazzancolle e frutta con aceto di sherry
  • en  prawns and fruit salad with sherry vinegar
  • de  Salat mit Garnelen und Früchten mit Sherryessig

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de llenties amb vinagreta de vinagre balsàmic i mostassa amanida de llenties amb vinagreta de vinagre balsàmic i mostassa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llenties amb vinagreta de vinagre balsàmic i mostassa
  • es  ensalada de lentejas con vinagreta de vinagre balsámico y mostaza
  • fr  salade de lentilles à la vinaigrette de vinaigre balsamique et de moutarde
  • it  insalata di lenticchie con vinaigrette all'aceto balsamico e mostarda
  • en  lentils salad with balsamic vinegar and mustard vinaigrette
  • de  Linsensalat mit Balsamessig-Senfvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>