Back to top

Cercaterm

Cercador der ensems de fiches terminologiques qu'eth TERMCAT met a disposicion publica.

S’auetz de besonh mès informacion, vos podetz adreçar ath servici de Consultacions (registre).

Resultats per a la cerca "untar" dins totes les àrees temàtiques

amanida de tonyina marinada amb soia i formatge fresc d'untar amanida de tonyina marinada amb soia i formatge fresc d'untar

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de tonyina marinada amb soia i formatge fresc d'untar
  • es  ensalada de atún marinado con soja y queso fresco de untar
  • fr  salade de thon mariné à la soja et de fromage frais à la crème
  • it  insalata di tonno marinato con soia e vellutata di formaggio fresco
  • en  soya marinated tuna with cream cheese salad
  • de  Salat mit in Soja mariniertem Thunfisch und frischem Streichkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

crema per untar crema per untar

<Indústria > Indústria alimentària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  crema per untar, n f
  • ca  pasta per untar, n f
  • es  crema para untar, n f
  • es  pasta para untar, n f
  • fr  pâte à tartiner, n f
  • fr  tartinade, n f
  • en  spread, n

<Indústria > Indústria alimentària>

Definició
Preparació culinària semisòlida que s'escampa sobre un altre aliment sòlid i pla.
ganivet per a untar ganivet per a untar

<Alimentació. Gastronomia > Productes lactis > Formatges>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>

  • ca  ganivet per a untar, n m
  • es  cuchillo para untar, n m
  • es  cuchillo untador, n m
  • fr  couteau à beurre, n m
  • fr  couteau à tartiner, n m
  • fr  tartineur, n m
  • en  cheese spreader, n
  • en  spatula knife, n
  • en  spreader, n

<Formatges > Estris per al consum de formatge>

Definició
Ganivet amb la fulla arrodonida que serveix per a untar formatge o mantega.
torrada amb formatge fresc d'untar, pinya tropical a la planxa i encenalls de pernil torrada amb formatge fresc d'untar, pinya tropical a la planxa i encenalls de pernil

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  torrada amb formatge fresc d'untar, pinya tropical a la planxa i encenalls de pernil
  • es  tostada con queso fresco de untar, piña a la plancha y virutas de jamón
  • fr  toast au fromage frais à la crème, à l'ananas grilée et aux copeaux de jambon
  • it  fetta di pane tostata con formaggio fresco da spalmare, ananas alla piastra e scaglie di prosciutto
  • en  cream cheese, grilled pineapple and cured ham shavings on toast
  • de  geröstetes Brot mit Streichkäse, gegrillter Ananas und Schinkenstreifen

<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>

torrades amb formatge fresc d'untar i salmó torrades amb formatge fresc d'untar i salmó

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  torrades amb formatge fresc d'untar i salmó
  • es  tostadas con queso fresco de untar y salmón
  • fr  toasts au fromage frais à la crème et au saumon
  • it  fette di pane tostate con formaggio fresco e salmone
  • en  toasts with cream cheese and salmon
  • de  geröstete Brote mit frischem Streichkäse und Lachs

<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>