Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

escala centesimal - Diccionari d'homeopatia

Xavier Cabré

Presentació
  • ca  escala centesimal, n f
  • es  escala centesimal
  • fr  échelle centésimale
  • en  centesimal scale

Definició
Escala de dinamització dels medicaments obtinguts de la desconcentració progressiva d'una matèria primera en 99 parts d'un diluent tantes vegades com calgui per obtenir el grau de dinamització desitjat.

Nota

  • 1. A partir d'aquesta escala s'obtenen dilucions o trituracions centesimals. Les substàncies insolubles en aigua i alcohol etílic segueixen un procés previ de trituració amb lactosa en una proporció 1/100 per solubilitzar-les fins a 3C.

    2. Es representa amb el símbol C (al Regne Unit i als Estats Units en minúscula) precedit d'una xifra que indica el grau de dinamització (1C, 2C, 3C, etc.).

    3. A l'Estat espanyol, els medicaments elaborats seguint l'escala centesimal i segons el mètode de Hahnemann s'identifiquen amb el símbol CH. Per exemple, Belladonna 30CH. Els medicaments elaborats amb la mateixa escala centesimal, però seguint el mètode de Kórsakov, s'identifiquen amb el símbol K. Per exemple, Belladonna 30K. De fet, com que amb el mètode de Kórsakov es preparen medicaments seguint fonamentalment l'escala centesimal, s'opta per prescindir del símbol C.