Back to top

Argot culinari i gastronòmic

Presentació
  • ca  a l'anglesa, adj
  • es  a la inglesa
  • fr  à l'anglaise

Definició
Dit de carns, hortalisses o peixos tractats segons modes de cocció molt diferents. Les hortalisses a l'anglesa són cuites en aigua i servides al natural, amb julivert picat, mantega fosa o fresca, una salsa amb fines herbes, etc. Semblantment, s'anomenen peixos arrebossats a l'anglesa els peixos abans de ser saltats o fregits. Tots els peixos poden ser rostits a l'anglesa, tallats en rodanxes si són massa grans, cisellats si són petits, després d'haver estat untats d'oli d'oliva o de mantega fosa (enfarinats prèviament si tenen una carn delicada). La cocció s'ha de realitzar a foc suau. Els plats de peix tractats així són acompanyats de mantega fosa o de mantega majordoma i, eventualment, de patates al vapor o al natural (bullides), o també d'hortalisses cuites a l'aigua.