Back to top

Argot culinari i gastronòmic

Presentació
  • ca  bacora, n f
  • es  albacora
  • es  bacoreta
  • fr  germon

Definició
Peix perciforme de la família dels escòmbrids, túnids. La seva forma és semblant a la de la tonyina, però té una mida menor. Peix conegut per la blancor de la seva carn, que la fa molt cobejada per a la conservació i l'enllaunament industrial. Es pesca al golf de Biscaia. Viu al Pacífic i a l'Atlàntic; és poc freqüent a la Mediterrània. Presenta una altra característica particular: té unes aletes molt desenvolupades, que ocupen la meitat del seu cos, tenen forma de falç i acaben en punxa. El dors és d'un blau negrenc, els costats d'un gris blavós i el ventre sol ser gairebé blanc. Arriba a pesar fins a 150 kg. La seva carn és rosada i es cuina rostida, a la brasa, en rodanxes i a la cassola. Admet totes les receptes del bonítol i de la tonyina. El seu temps és entre juny i octubre. Etimològicament, el terme prové de l'àrab.