Back to top

Argot culinari i gastronòmic

Presentació
  • ca  a la italiana, adj
  • es  a la italiana
  • fr  à l'italienne

Definició
Dit dels plats que es preparen amb una salsa dita italiana, que té per base una maionesa a la llimona, addicionada d'un puré de cervells i julivert picat molt fi. Les persones que no coneixen Itàlia ni la seva cuina creuen que es redueix a les seves famoses pastes i a les pizzes, no menys famoses. I és que desconeixen la qualitat i la diversitat dels seus plats. D'altra part (com passa arreu del món), les autèntiques especialitats són regionals, fins i tot locals. Igual com passa a qualsevol estat, Itàlia és massa extensa per parlar de cuina italiana; les diferències de nord a sud són enormes, així com a les seves illes, i la cuina del peix de la seva impressionant costa, que va des de Gènova passant per Nàpols i doblant Calàbria fins a arribar a Venècia, trobant el mateix mar, ens ofereix diferents peixos i diferents maneres de preparar-los.