Back to top

Argot culinari i gastronòmic

Presentació
  • ca  a la portuguesa, adj
  • es  a la portuguesa
  • fr  à la portugaise

Definició
Malgrat la proximitat geogràfica amb Portugal, ignorem moltes coses d'aquest país, especialment de la seva cuina. Però és amb la seva literatura gastronòmica i els seus magnífics llibres de cuina (alguns apleguen nou-centes receptes), que ens adonem que tenen un patrimoni culinari molt interessant, sobretot en el que fa referència al peix, tant dels seus divuit districtes com de les regions autònomes, formades per les illes Açores i Madeira, zones totes elles tocant l'Atlàntic. Hi ha massa llibres de cuina que porten receptes amb el títol a la portuguesa, amb la qual cosa els seus autors evidencien un total desconeixement d'aquest país i de la seva cuina. Bé que es digui que el seu peix nacional és el bacallà i que en tenen una recepta per a cada dia de l'any. Però dir que la denominació a la portuguesa vol dir plats que porten molt tomàquet i pebrot és un desconeixement de la cuina dels nostres veïns i cosins, des del punt de vista històric.