Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Vocabulari il·lustrat d'instruments musicals

Presentació

Vocabulari il·lustrat d'instruments musicals - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb la col·laboració de: Amical Wikimedia; Museu de la Música de Barcelona

 

El Vocabulari il·lustrat d’instruments musicals recull 262 termes classificats temàticament en les cinc grans categories en què, segons l’etnomusicologia i el sistema Hornbostel-Sachs, es divideixen els instruments musicals: idiòfonsmembranòfonscordòfonsaeròfons i electròfons. També s’han marcat específicament els instruments tradicionals catalans i s’ha reservat una etiqueta general per als termes que no es refereixen a instruments concrets, sinó a categories. 

Cada entrada presenta la denominació en català, la imatge que la identifica i els equivalents en castellà, anglès i francès. En alguns casos, també s’inclou l’alemany i l’italià.

La selecció que aquí presentem prové de diferents reculls terminològics previs del TERMCAT, i representa la fase inicial d’un projecte més ampli en curs d’elaboració sobre els instruments musicals.

L’obra forma part del projecte Viccionari, impulsat per l'associació Amical Wikimedia, gràcies a la col·laboració de la qual el dia 21 de juny de 2015 (Dia de la Música) voluntaris d’arreu van documentar gràficament peces instrumentals procedents del Museu de la Música de Barcelona, la base de dades de Wikimedia Commons i la base de dades d'imatges de música tradicional catalana de l'ESMUC.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).


Equip de treball 
Arbre de camp

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

logo Amical           Museu de la música           Escola Superior de Música de Catalunya

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari il·lustrat d’instruments musicals [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/206/>

 

Darrera actualització: 27-05-2021