Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

chardonnay [fr] - Terminologia de la vitivinicultura

Presentació
  • ca  chardonnay [fr], n m
  • es  chardonnay, n m
  • fr  chardonnay, n m
  • en  Chardonnay, n

Vitivinicultura > Varietats vitivinícoles > Varietat blanca

Definició
1. Cep originari de la regió francesa de la Borgonya, vigorós.
2. Raïm blanc produït pel cep chardonnay, de maduració primerenca, menut i amb els grans petits, esfèrics, de color groc i amb la pell fina, que dona el vi chardonnay.
3. Vi elaborat amb raïm chardonnay.

Nota

  • Criteris aplicats:

    Es ratifica la denominació normativa chardonnay, manlleu del francès d'origen toponímic, pels motius següents:

    ·és una forma àmpliament coneguda i documentada a bastament en els textos legals (per exemple, a la llista de varietats autoritzades a Catalunya (RD740/2015-CA)), en obres especialitzades i en obres terminològiques;

    ·segons l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi, el manlleu chardonnay es manté en tots els països en què es cultiva aquesta varietat;

    ·en altres llengües es documenten denominacions anàlogues;

    ·té el vistiplau dels especialistes consultats.

    [Acta 607, 17 de juny de 2016]