Back to top

Glossari de jardineria i paisatgisme

Presentació
 • ca  vegetal, n m ( NTJ 07A:2007(CA); NTJ 07E:2019(CA) )
  COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS TÈCNICS AGRÍCOLES I PERITS AGRÍCOLES DE CATALUNYA. Subministrament del material vegetal: Qualitat general: NTJ 07A. 2a ed. rev. i act. Barcelona: Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, 2007. (Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme)
  ISBN 978-84-96564-06-0
  FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Subministrament del material vegetal: Arbres de fulla perenne. 2a ed. totalment rev. i ampl. Barcelona: Fundació de la Jardineria i el Paisatge, 2019. 72 p. (Normes Tecnològiques de Jardineria i Paisatgisme)
  ISBN 978-84-96564-88-6
 • es  vegetal, n m

Definició
Qualsevol planta viva o part viva especificada d'una planta, incloses les llavors amb excepció de les que no es destinen a la plantació.

Nota

 • Com a parts vives de les plantes s'entenen les llavors i els fruits en el sentit botànic dels termes, les hortalisses, els tubercles, els corms, els bulbs, els rizomes, les arrels, els portaempelts, els estolons, els brots, les tiges, les tiges reptants, les flors tallades, les branques amb o sense fullatge, els arbres tallats amb fullatge, les fulles o el fullatge, els cultius de teixits vegetals, inclosos els cultius cel·lulars, el germoplasma, els meristems, els clons quimèrics i el material micropropagat, el pol·len viu, les espores, les gemmes, les pues, els esqueixos, els empelts i les plantes empeltades.