Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Terminologia de les tendències alimentàries

Presentació
  • ca  macrobiòtica, n f
  • ca  dieta macrobiòtica, n f sin. compl.
  • es  dieta macrobiótica, n f
  • es  macrobiótica, n f
  • fr  macrobiotique, n f
  • fr  régime macrobiotique, n m
  • it  dieta macrobiotica, n f
  • it  macrobiotica, n f
  • en  macrobiotic diet, n
  • en  macrobiotics, n

Definició
Règim alimentari basat en principis filosòfics orientals que consisteix fonamentalment en el consum de cereals integrals, sobretot arròs, llegums i fruites.

Nota

  • 1. La macrobiòtica comprèn diversos estadis. En els estadis superiors bàsicament es consumeix arròs integral, en canvi, en fases més bàsiques, inclou molts aliments, inclòs el peix.
  • 2. La macrobiòtica, a més de proposar uns aliments determinats, també dona recomanacions de preparació del menjar, com ara evitar els forns microones o fer servir només estris fets amb materials naturals (fusta, ceràmica, etc.) o de consum dels aliments, com ara mastegar-los molt bé.
  • ca  menjar de debò, n m
  • ca  menjar de veres, n m
  • es  comida real, n f
  • en  real food, n

Definició
Aliment fresc o poc processat en l'elaboració del qual s'alteren mínimament les qualitats naturals.
  • ca  menjar de debò, n m
  • ca  menjar de veres, n m
  • es  comida real, n f
  • en  real food, n

Definició
Aliment fresc o poc processat en l'elaboració del qual s'alteren mínimament les qualitats naturals.
  • ca  ecogastronomia, n f
  • ca  menjar lent, n m
  • es  comida lenta, n f
  • es  ecogastronomía, n f
  • fr  écogastronomie, n f
  • it  ecogastronomia, n f
  • it  slow food, n m
  • en  ecogastronomy, n
  • en  slow food, n

Definició
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local.

Nota

  • L'ecogastronomia va néixer a Itàlia al final de la dècada dels 80 de segle XX, i és promoguda per una organització internacional anomenada Slow Food.