Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

abús sexual - Terminologia del consentiment sexual

Presentació
 • ca  abús sexual, n m
 • es  abuso sexual, n m
 • fr  abus sexuel, n m
 • en  sexual abuse, n

Definició
Delicte sexual comès sense violència o intimidació i sense consentiment, o sense possibilitat de consentir, o amb consentiment prestat sota prevalença de superioritat.

Nota

 • 1. La manca de consentiment pot ser fruit de l'aprofitament d'una situació de superioritat vers la víctima, de la privació de sentit de la víctima, de l'abús del trastorn mental de la víctima, de la utilització de tòxics que anul·lin la voluntat de la víctima o bé perquè la víctima tingui menys de 16 anys.

  2. Segons el Conveni d'Istanbul, el consentiment s'ha de donar voluntàriament com a resultat de la capacitat de decidir de la persona en el context de les circumstàncies que l'envolten. El consentiment es concreta en el consens sobre el moment, el lloc, la durada, el tipus de pràctica, la persona o les persones amb qui es dugui a terme i les precaucions que es prenguin.

  3. El consentiment sexual es pot revocar en qualsevol moment i no es pot pressuposar ni deduir de comportaments previs.

  4. La Llei del Només Sí és Sí elimina la distinció entre abús sexual i agressió sexual. Un cop aquesta llei sigui efectiva, aquesta fitxa es modificarà.