Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Yersinia enterocolitica - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
Yersinia enterocolitica Yersinia enterocolitica

  • ca  Yersinia enterocolitica, n f
  • es  Yersinia enterocolitica, n f
  • fr  Yersinia enterocolitica, n f
  • en  Yersinia enterocolitica, n
  • nc  Yersinia enterocolitica

Perills alimentaris

Definició
Bacteri gramnegatiu, anaerobi facultatiu, mòbil, en forma de bacil, del gènere Yersinia, de la família de les yersinàcies, que pot causar yersiniosi.

Nota

  • 1. Condicions de reproducció i creixement: La temperatura òptima és 29ºC, si bé creix entre 2ºC i 45ºC. A partir de 37ºC és immòbil.
  • 2. Reservori i localització habitual: El sistema digestiu dels porcs. També es pot trobar en rosegadors, conills, ovelles, vaques, cavalls, gossos i gats.
  • 3. Grup de risc: Qualsevol persona.
  • 4. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum de carns contaminades, especialment carn de porc crua o poc cuita, i derivats.