Back to top

al·lèrgia alimentària - Neoloteca

Presentació
al·lèrgia alimentària al·lèrgia alimentària

  • ca  al·lèrgia alimentària, n f
  • es  alergia alimentaria, n f
  • fr  allergie alimentaire, n f
  • fr  allergie aux aliments, n f
  • en  food allergy, n
  • cod  **Motiu de normalització: Completar el marc conceptual d'un altre terme normalitzat**
  • cod  **Motiu de normalització: Valorar l'adequació semàntica d'una denominació en ús**

Ciències de la salut > Al·lergologia, **Denominació catalana 1: Locució nominal (N+Adj)**

Definició
Reacció adversa a aliments en què hi ha una resposta nociva i exagerada del sistema immunitari a un aliment o a un component d'un aliment.

Nota

  • 1. L'al·lèrgia alimentària, a diferència de la intolerància alimentària, no és conseqüència de la resposta del sistema digestiu.
  • 2. Les al·lèrgies alimentàries són menys freqüents que les intoleràncies alimentàries, però solen ser més greus.
  • Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació del terme al·lèrgia alimentària

    Resolució del Consell Supervisor

    S'aprova la forma al·lèrgia alimentària.

    Criteris aplicats

    ·És una forma descriptiva lingüísticament adequada.

    ·Té una documentació àmplia en textos especialitzats i de divulgació i també en algunes obres terminològiques.

    ·Els especialistes hi donen el vistiplau i confirmen la distinció semàntica entre al·lèrgia alimentària, fruit d'una reacció immunitària de l'organisme davant d'una substància, i intolerància alimentària, fruit de la impossibilitat de l'organisme d'absorbir o metabolitzar una substància.

    ·En altres llengües s'utilitza la designació anàloga.

    [Acta 696, 19 de setembre de 2022]