Back to top

intolerància alimentària - Neoloteca

Presentació
intolerància alimentària intolerància alimentària

  • ca  intolerància alimentària, n f
  • es  intolerancia a los alimentos, n f
  • es  intolerancia alimentaria, n f
  • fr  intolérance alimentaire, n f
  • fr  intolérance aux aliments, n f
  • en  food intolerance, n
  • cod  **Motiu de normalització: Completar el marc conceptual d'un altre terme normalitzat**
  • cod  **Motiu de normalització: Valorar l'adequació semàntica d'una denominació en ús**

Ciències de la salut > Medicina clínica, **Denominació catalana 1: Locució nominal (N+Adj)**

Definició
Reacció adversa a aliments en què l'organisme és incapaç de digerir, metabolitzar o assimilar, de manera total o parcial, un aliment o un component d'un aliment.

Nota

  • 1. La causa més comuna d'intolerància alimentària és la lactosa.
  • 2. La intolerància alimentària, a diferència de l'al·lèrgia alimentària, no és conseqüència de la reacció del sistema immunitari.
  • Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació del terme intolerància alimentària

    Resolució del Consell Supervisor

    S'aprova la forma intolerància alimentària.

    Criteris aplicats

    ·És una forma descriptiva lingüísticament adequada.

    ·Té una documentació àmplia en textos especialitzats i de divulgació i també en algunes obres terminològiques.

    ·Els especialistes hi donen el vistiplau i confirmen la distinció semàntica entre intolerància alimentària, fruit de la impossibilitat de l'organisme d'absorbir o metabolitzar una substància, i al·lèrgia alimentària, fruit d'una reacció immunitària de l'organisme davant d'una substància.

    ·En altres llengües s'utilitza la designació anàloga.

    [Acta 696, 19 de setembre de 2022]