Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
  •  
Mostrar la cerca bàsica
   
   

ferm

Mostra font de procedència Mostra font de procedència La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d'enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/240/>

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'ha suprimit part d'algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca ferm, n m
  • es firme
  • en pavement

<Enginyeria civil > Enginyeria del transport>

Conjunt de ^capes^ superposades, relativament horitzontals, de diferents materials compactats adequadament, recolzades sobre l'esplanada, que han de suportar les càrregues de trànsit durant el període de projecte sense deterioraments que afectin la seguretat de circulació, la comoditat dels usuaris o la integritat de l'estructura.

Consta com a mínim de dues capes, el ^paviment^ i la ^base^, i, de vegades, d'una altra capa, la ^subbase^, cadascuna de les quals pot estar constituïda al seu torn per més d'una capa.

Els principals tipus de ferms són: a) ferms flexibles, formats per una sèrie de capes constituïdes per materials amb una resistència a la deformació decreixent amb la profunditat. En general, tenen almenys una capa de trànsit bituminosa sobre capes granulars; b) ferms semiflexibles o flexibles amb base bituminosa; c) ferms semirígids, amb capes inferiors d'igual o major rigidesa que les superiors, formats per bases tractades o estabilitzades amb ciment i paviments bituminosos; d) ferms inversos, en els quals entre el paviment bituminós i la capa tractada amb ciment s'interposa una capa granular per a evitar la reflexió en superfície de les esquerdes produïdes per la retracció de la capa tractada; e) ferms rígids, formats per un paviment de formigó sobre capes tractades o granulars; f) ferms mixtos, constituïts per una capa de formigó de baixa resistència i un paviment bituminós.

   
   

Servei d’atenció personalitzada

Consultes terminològiques

Si la informació obtinguda no és prou satisfactòria per a la resolució del vostre dubte, el Cercaterm, per mitjà del Servei d'atenció personalitzada, us permet adreçar-vos al Servei de Consultes del TERMCAT.

Veure exemples Fer una consulta terminològica Fer una consulta terminològica

Has de ser un usuari registrat per a poder enviar una consulta terminològica

Accedir al meu compte

Registrar-me al web