Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

 
 
  • 483298   baba ghannuj  baba ghannuj
     
       
    • babaganuix, n m
    • mutàbal, n m
    • es baba ghannuj
    • es mutabal
    • es mutabbal
    • fr baba ghannouge
    • fr baba ghannouj
    • fr caviar d'aubergines
    • fr moutabal
    • fr moutabbal
    • en baba ganooj
    • en baba ganoush
    • en mutabal
    • en mutabbal

    Puré d'albergínies escalivades, generalment condimentat amb all, llimona, oli d'oliva i tahina, típic del Pròxim Orient.

    Nota: Algunes fonts distingeixen entre babaganuix i mutàbal segons la incorporació o no de determinats ingredients, però generalment es consideren sinònims.

       
  • 483299   baclava  baclava
     
       
    • baclaua, n m
    • es baclava
    • es baklava
    • fr baklava
    • en baclava
    • en baklava

    Pastisset de pasta de full farcit de festucs, nous o ametlles i cobert de mel, típic de Turquia i dels països del Pròxim Orient.

    Nota: La denominació baclaua és una adaptació de l'àrab. L'adaptació a partir del turc seria baklava.

       
  • 483299   baklava  baklava
     
       
    • baclaua, n m
    • es baclava
    • es baklava
    • fr baklava
    • en baclava
    • en baklava

    Pastisset de pasta de full farcit de festucs, nous o ametlles i cobert de mel, típic de Turquia i dels països del Pròxim Orient.

    Nota: La denominació baclaua és una adaptació de l'àrab. L'adaptació a partir del turc seria baklava.

       
  • 483301   bastela  bastela
     
       
    • bastela, n f
    • es bastela
    • es pastilla
    • fr pastilla
    • en bastela
    • en bastila
    • en pastilla

    Pastís de pasta de full típic del Marroc, farcit tradicionalment de carn de colomí, ametlles i espècies, que se serveix empolsat de sucre i canyella, i que es menja com a plat principal.

       
  • 483302   briuat  briuat
     
       
    • briuat, n m
    • es briuat
    • fr briouat
    • en briouat

    Pastisset de pasta de full farcit generalment d'ametlles, fregit i cobert de mel, típic del Marroc.

       
  • 483303   bulgur  bulgur
     
       
    • búrgul, n m
    • es bulgur
    • es burghul
    • fr boulghour
    • fr burgul
    • en bulgur

    Blat precuinat al vapor, assecat, parcialment decorticat i triturat, molt utilitzat en la cuina del Pròxim Orient.

    Nota: Forma procedent de l'àrab. L'adaptació a partir del turc és bulgur.

       
  • 483303   burghul  burghul
     
       
    • búrgul, n m
    • es bulgur
    • es burghul
    • fr boulghour
    • fr burgul
    • en bulgur

    Blat precuinat al vapor, assecat, parcialment decorticat i triturat, molt utilitzat en la cuina del Pròxim Orient.

    Nota: Forma procedent de l'àrab. L'adaptació a partir del turc és bulgur.