Disponible en línia el Diccionari de meteorologia

Diccionari de meteorologia

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de meteorologia, una obra elaborada per un equip d’especialistes coordinats per Joan Jorge Sánchez i Joan Josep Rivera Amores, i amb la col·laboració del Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Politècnica de Catalunya.

El Diccionari de meteorologia consta de 876 fitxes amb els termes més rellevants de l’àmbit. Cada entrada conté les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà, francès i anglès i, en alguns casos, notes complementàries. S’hi poden trobar termes com ara actinòmetre, depegrama, gradient superadiabàtic, oclusió, tamborinada, etc.

El propòsit d'aquest diccionari és donar a conèixer els termes de la meteorologia emprats més freqüentment pels especialistes. S'adreça als meteoròlegs, professors i estudiants, als universitaris i tècnics l'activitat dels quals està relacionada amb la meteorologia, i als correctors, traductors i usuaris en general a qui pot interessar de trobar el concepte i l'equivalència correcta d'un terme d'aquest camp.

Es tracta de la versió electrònica de l’obra publicada en paper l’any 1992, fruit de la col·laboració d’especialistes, professors de la Universitat Politècnica de Catalunya i lingüistes del Servei de Llengües i Terminologia d’aquesta universitat, amb l’assessorament terminològic del TERMCAT.

El Diccionari de meteorologia és accessible des de la pàgina de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 120 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.