Back to top
ànec a la pequinesa ànec a la pequinesa

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  ànec a la pequinesa, n m
  • ca  ànec lacat, n m sin. compl.
  • es  pato a la pekinesa, n m
  • es  pato laqueado, n m
  • es  pato laqueado a la pekinesa, n m
  • es  pato Pekín, n m
  • fr  canard laqué, n m
  • fr  canard laqué de Pékin, n m
  • it  anatra laccata alla pechinese, n f
  • en  Bar-B-Q duck, n
  • en  barbecued duck, n
  • en  Peking Duck, n
  • en  Peking roast duck, n
  • zh  北京烤鸭, n
  • zh  Běijīng kǎoyā, n

<Gastronomia>

Definition
Plat de la cuina xinesa consistent en un ànec untat tradicionalment amb una barreja de mel, espècies i soia, que es rosteix al forn en un ast i se serveix amb la carn tallada en rodanxes, acompanyada de verdura, generalment ceba i cogombre, salses i unes petites creps.

Note

  • 1. És especialment apreciada la pell de l'ànec a la pequinesa, d'un color vermellós brillant i molt cruixent.
  • 2. En l'elaboració de l'ànec a la pequinesa, la mel se substitueix de vegades per melassa o maltosa.