Back to top

Diccionari de neurociència - Presentation

© Autoria:
Antoni Valero-Cabré (autor principal)
Josep Reig Vilallonga; Xavier Navarro Acebes (coordinadors científics)
Laia Acarín Pérez; Albert Adell Calduch; Jordi Bruna Escuer; Joan X. Comella Carnicé; Arcadi Gual Sala; Carme Junqué Plaja; Josep M. Pericay Hosta; Antoni Rodríguez Fornells; Elena Valderrama Vallés (autors especialistes d’àrea)

© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2012
Amb l’assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Amb la col·laboració de: Xarxa Vives d’Universitats

 

Aquest diccionari recull prop de dos mil termes de l’àmbit de la neurociència, juntament amb la definició, notes explicatives i equivalents en castellà i anglès.

L’obra està organitzada d’acord amb una estructuració temàtica en què tenen cabuda la neuroanatomia, la neurohistologia, la neurobiologia cel·lular, la neurobiologia del desenvolupament, la neuroquímica, la neurofarmacologia, la neurofisiologia cel·lular i de sistemes, la neurobiologia del comportament, la neurologia, la neuropsicologia i la psiquiatria, la neurociència computacional i disciplines connexes amb la neurociència.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de neurociència, iniciativa de l'expert en neurociència Antoni Valero-Cabré i elaborat per un equip d’especialistes mèdics de diverses universitats, coordinats pels professors de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Reig i Xavier Navarro, en col·laboració amb el TERMCAT, que s’ha encarregat de la coordinació del projecte i de la gestió de la terminologia de l’obra. La Xarxa Vives d'Universitats ha supervisat el desenvolupament del projecte, el qual ha tingut el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l’Obra Social de CatalunyaCaixa.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball
Presentació
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Edició i assessorament:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

logo Gentcat Departament de salut

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
REIG VILALLONGA, Josep.; NAVARRO ACEBES, Xavier (coord.); VALERO-CABRÉ, Antoni [et al.]. Diccionari de neurociència [en línia] . Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/140/>

 

Last update: 05-04-2024