Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Diccionari multilingüe de l’enginyeria

Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Comissió Lexicogràfica

Diccionari multilingüe de l’enginyeria - Presentation

Aquest diccionari, que conté prop de 3.500 termes en català amb equivalents en castellà, anglès, francès i alemany, és una obra inèdita de la Comissió Lexicogràfica del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC).

 

Es tracta d’una versió que revisa i amplia el Diccionari del taller mecànic, publicat el 1990, probablement el producte terminològic més significatiu de tots els elaborats per la Comissió Lexicogràfica. Amb la formació d’aquesta Comissió, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, creat l’any 1950, posava de manifest el compromís de sempre de contribuir a la normalització de la llengua catalana.

El TERMCAT, amb la voluntat d’oferir als seus usuaris un servei de difusió terminològica permanentment actualitzat amb obres de referència dels diferents sectors d’activitat, ha ofert al COEIC la possibilitat de difondre en línia aquest producte.

La informació de les fitxes d’aquest diccionari, que també es poden consultar des del Cercaterm, està disposada d’acord amb les dades originals. Així, per exemple, les denominacions catalanes sinònimes estan recollides com a pertanyents a fitxes de termes diferents; això no succeeix, en canvi, en els equivalents d’una mateixa llengua, que s’acumulen dintre una sola fitxa tal com és habitual en terminografia. Igualment, per a desambiguar fitxes homògrafes, en uns quants casos es dóna algun tipus d’indicació conceptual (en lletra cursiva) al costat de la denominació i els equivalents.

 

Des de la pestanya Consulta de termes es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Autoria:

logo COEIC

 

Edició:

 TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:

COL·LEGI D'ENGINYERS INDUSTRIALS DE CATALUNYA. COMISSIÓ LEXICOGRÀFICA. Diccionari multilingüe de l'enginyeria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013.

<https://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/167/>

 

Last update: 06-07-2023