Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Terminologia electoral bàsica

Terminologia electoral bàsica - Presentation

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2014

 

La Terminologia electoral bàsica recull 129 termes relacionats amb el procés i els sistemes electorals. Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes complementàries.

L’obra ha estat elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. També ha participat en el projecte el Departament de Llengua Espanyola de la Direcció General de Traducció de la Comissió Europea, el qual ha aportat informació documental.

Aquest diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que utilitzen la terminologia electoral, ja sigui en àmbits teòrics o acadèmics, ja sigui en àmbits de divulgació. Us encoratgem, doncs, a utilitzar-la, a difondre-la entre el col·lectiu implicat i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer cerques simples i avançades directament al quadre Text de la consulta (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

Més documentació sobre el projecte:
Informació sobre la sessió de normalització de termes de l’àmbit electoral

Article del diari digital Núvol sobre el diccionari

 

Material complementari:
Infografia Termes del sistema electoral

Termes del sistema electoral   

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia electoral bàsica [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/179/>

 

Last update: 28-04-2023