Back to top

Diccionari d'anatomia - Presentation

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2014
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

 

El Diccionari d’anatomia recull 3.622 termes relacionats directament amb l’anatomia humana. Cada terme inclou les denominacions en català i els equivalents en castellà i anglès, i les denominacions corresponents a la Terminologia Anatòmica (TA, antigament Nomina Anatomica), una nomenclatura científica estandarditzada de caràcter internacional pròpia d’aquest àmbit del coneixement.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’anatomia elaborat l'any 1993 pel TERMCAT i la Fundació Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’assessorament de Víctor Götzens, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Aquesta edició en línia correspon a una segona edició actualitzada i ampliada, que s’ha elaborat gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’assessorament de Josep Reig, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que utilitzen la terminologia anatòmica, tant en àmbits acadèmics, com en àmbits de divulgació. Us convidem a utilitzar-la i difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització. 

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer cerques simples i avançades directament al quadre "Text de la consulta" (en qualsevol de les llengües del diccionari). 

 

Equip de treball
Introducció
Introducció (1a ed.)
Arbre de camp
Bibliografia

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

Logo Gentcat departament de salut

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'anatomia [en línia]. 2a ed. act. i ampl. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/182/>

 

Last update: 16-12-2022