Back to top

Diccionari de bombers - Presentation

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2023 (Primera edició: 2016)
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament d'Interior

 

Aquest diccionari aplega prop d'un miler de termes propis dels sectors vinculats a la prevenció i l’extinció d’incendis i a les tasques de salvament. En presenta les denominacions i la definició en català, i els equivalents en castellà.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de bombers, elaborat l'any 1995 pel TERMCAT amb la col·laboració de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i de Salvaments de Catalunya.

A partir d’aquesta publicació en línia del diccionari s’inicia un treball d’actualització del corpus terminològic amb la col·laboració dels organismes dedicats a la prevenció, l’extinció d’incendis i el salvament, especialment de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya amb la participació de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Introducció (de l’obra impresa)
Arbre de camp
Bibliografia (de l’obra impresa)

Material complementari:
Infografia: L'incendi forestal

L'incendi forestal

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

Logo Departament Interior

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de bombers [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/216>

 

Last update: 05-10-2023