Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Terminologia de les plataformes de vídeo a la carta

Terminologia de les plataformes de vídeo a la carta - Presentation

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2023
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Amb la col·laboració de: Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya; Filmin; Universitat Pompeu Fabra. Observatori de la Producció Audiovisual

 

Aquest diccionari recull un centenar de termes bàsics vinculats a les plataformes de vídeo a la carta, un servei audiovisual en transformació, amb un elevat nombre de consumidors i un impacte significatiu com a indústria creadora de continguts que es poden consumir en línia i a demanda.

Els termes fan referència als diversos àmbits que es poden consultar a l’arbre de camp. D’una banda, hi trobareu termes referits a la gestió dels comptes d’usuari en les plataformes i també a la navegació per les interfícies de visualització dels continguts. D’una altra banda, s’han recollit termes específics dels productes i gèneres audiovisuals pròpiament dits. També, termes vinculats a la gestió del negoci, des del punt de vista empresarial i del màrqueting. I finalment, termes sobre els sistemes de telecomunicacions que fan possible tecnològicament el vídeo a la carta.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i altres organismes i experts de l'àmbit que trobareu referenciats al document Equip de treball: especialment, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya, Filmin i l'Observatori de la Producció Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

Material complementari:
Infografia: Plataformes de vídeo a la carta: termes clau

 Plataformes de vídeo a la carta: termes clau

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

Amb el suport de:

Logo CCMA

Amb la col·laboració de:

 Logo Aptic         Logo Filmin         Logo Universitat Pompeu Fabra

 

Citació bibliogràfica recomanada:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les plataformes de vídeo a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/314/>

 

Last update: 14-12-2023