Els termes clau de la resolució alternativa de conflictes (ADR), en un vídeo i una infografia interactiva

ADR

El TERMCAT i el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, difonen una infografia interactiva i un vídeo en què es presenten els procediments de resolució alternativa de conflictes (coneguts com a ADR) més habituals, en el marc de la celebració, aquest diumenge 21 de gener, del Dia Europeu de la Mediació.

El material presenta els cinc procediments de resolució alternativa de conflictes més freqüents: la negociació, el dret col·laboratiu, la mediació, la conciliació i l’arbitratge, amb la voluntat de contribuir a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants d’aquest àmbit.

La difusió de la infografia i el vídeo s’ha fet coincidir amb el Dia Europeu de la Mediació, en què es commemora l’aniversari de l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa de la 1a Recomanació núm. R(98)1, sobre mediació familiar. Per això, al llarg del mes de gener es duen a terme tot un seguit d'activitats de promoció i divulgació de la mediació a Catalunya, amb la participació de diverses entitats, col·legis professionals, ajuntaments, diputacions, universitats, i també de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació, per promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les característiques i els avantatges.

El terme resolució alternativa de conflictes (ADR) va ser normalitzat pel Consell Supervisor del TERMCAT l’any 2017 i prèviament havia estat debatut amb un grup d’especialistes en una sessió de normalització.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.