La telefonia mòbil al dia

mòbil

[Consulteu La telefonia mòbil al dia en aquest díptic]

 

Del 27 de febrer a l’1 de març Barcelona acull el Mobile World Congress (MWC), en el qual fabricants, desenvolupadors i operadors debatran sobre el futur de la telefonia mòbil. En pocs anys, la millora del disseny i les funcionalitats d’aquests dispositius els ha convertit en molt més que una eina de comunicació i les xifres de vendes de telèfons intel·ligents i tauletes tàctils han batut tots els rècords.

Actualment, l’univers mòbil es configura a partir de conceptes com ara tercera generació, sistema de posicionament global, pantalla tàctil o multitàctil, missatge multimèdia, giny, etc. Però de segur que un dels àmbits que tindran més pes en aquesta edició del MWC serà el de la descàrrega i l’ús d’aplicacions, ja siguin relacionades amb la salut, la seguretat, el transport o l’oci. Així, termes com ara aplicació nativa, aplicació web, botiga d’aplicacions o interfície de programació d’aplicacions seran ben habituals.

En l’àmbit del màrqueting mòbil i el comerç electrònic integrat en dispositius, un altre dels sectors en expansió, destacaran termes com ara codi QR, comunicació de camp proper (NFC), fita o geolocalització.

Per conèixer les denominacions i les definicions de tots aquests termes podeu consultar el Cercaterm i aquest díptic.