La Terminologia de les festes de Menorca incorpora noves il·lustracions

Noves il·lustracions a la Terminologia de les festes de Menorca

Coincidint amb la proximitat de les festes de Sant Joan de Ciutadella, avui s’ha actualitzat la Terminologia de les festes de Menorca, un recull en línia que defineix els conceptes bàsics emprats durant les festes de Menorca. Basat en un treball precedent d’Anna Tudurí sobre les festes patronals de Maó, ha estat completat des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, amb l'assessorament del TERMCAT.

S’hi poden consultar els termes relatius als diversos àmbits que formen part de la festa: l’estructura, els actes rellevants, els elements materials, la música i els plats que es mengen durant aquests dies.

L’actualització que avui es presenta consisteix en la introducció en les fitxes pertinents de les il·lustracions contingudes en els darrers tríptics preparats des del Consell Insular amb la terminologia referida a l’ornament del cavall i altres elements materials (per exemple, buldrafa o ensortilla) i també a la gastronomia de les festes (per exemple, menjar blanc, pastisset o pomada).