Aquest dimecres, 12 de febrer, es torna a reunir el Consell Supervisor. En aquesta reunió s’acabaran de revisar els termes de l’àmbit del turisme estudiats en la reunió anterior (fructiturisme, ictioturisme, micoturisme, oleoturisme, trufiturisme, etc.) i es començarà l’estudi d’un grup de termes relacionats amb les tendències alimentàries.
Concretament, pel que fa a la nova terminologia de tendències alimentàries, es treballaran els termes següents:
apivegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d'aliments d'origen vegetal i de mel. crudivegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d'aliments d'origen vegetal i d'alguns productes d'origen animal, com ara la mel o la llet fresca, crus o cuits a una temperatura determinada. lactoovovegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d’aliments d’origen vegetal, ous i productes lactis. lactovegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d’aliments d’origen vegetal i productes lactis. ovovegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d’aliments d’origen vegetal i ous. flexitarianisme: Règim alimentari bàsicament vegetarià que inclou el consum esporàdic de carn o peix. avipiscivegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d'aliments d'origen vegetal i, de manera ocasional, també de carn d'aviram i peix. avivegetarianisme: Règim alimentari basat en el consum d'aliments d'origen vegetal i, de manera ocasional, també de carn d'aviram. piscitarianisme: Règim alimentari basat en el consum d’aliments d’origen vegetal i, de manera ocasional, també de peix. veganisme: Règim alimentari basat en el consum exclusiu d’aliments d'origen vegetal. crudiveganisme: Règim alimentari basat en el consum exclusiu d’aliments d’origen vegetal crus o cuits a una temperatura determinada. frugivorisme: Règim alimentari basat en el consum de fruites, fruits i llavors. crudivorisme: Règim alimentari basat en el consum, de manera exclusiva o en una proporció elevada, d'aliments crus, germinats, fermentats o cuits a una temperatura determinada. paleodieta: Règim alimentari basat en la suposada dieta dels humans del paleolític, consistent sobretot en carn, peix, verdura, fruita i arrels. slow food: Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, ecològics i de temporada i la preservació del patrimoni alimentari local. freeganism: Filosofia de vida anticonsumista centrada a adoptar mitjans alternatius de satisfer les necessitats per a minimitzar la dependència en l’economia convencional. real fooding: Règim alimentari basat en el consum de productes frescos i processats amb garantia de bona qualitat, que exclou els aliments ultraprocessats. |
Si teniu interès a conèixer més detalls sobre algun d’aquests temes, o si sou experts en les matèries objecte d’estudi, i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.