El TERMCAT presenta la seva experiència a Noruega

imatge de la presentació

El TERMCAT ha estat convidat a participar en la jornada de llançament del Termportalen (https://www.termportalen.no/), el projecte de creació d’un portal terminològic a Noruega. Els objectius d’aquesta iniciativa són la creació d’un motor de cerca terminològic, la coordinació del treball terminològic a Noruega i el desenvolupament de programes de recerca i de formació en terminologia.

La jornada va ser organitzada per la Universitat de Bergen el dia 8 de setembre, i hi van participar el ministre de Cultura i Igualtat i el d’Educació, representants de les universitats, membres del Consell per la Llengua Noruega i altres persones ja implicades en el projecte.

La presentació, a càrrec de la terminòloga Sandra Cuadrado, va servir per presentar l’experiència del TERMCAT i va ser rebuda amb molt d’interès pels participants a la jornada. Com a exemple, la directora de Språkrådet, Åse Wetås, va publicar a Twitter aquesta piulada en què destacava "l'impressionant treball amb terminologia catalana" i que podia ser un bon model per al noruec.

La intenció és que la col·laboració entre les dues organitzacions es mantingui amb noves reunions a mesura que el projecte vagi avançant.

El TERMCAT té una clara vocació de cooperació en l'àmbit internacional, que es concreta especialment amb la relació amb l’Associació Europea de Terminologia, que té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en el pla europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit.

Actualment, el TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme i en coordina les accions comunicatives i de cooperació.