Back to top

Posts

Learn about the connections between terminology and issues currently of public interest, in our in-house authored posts.

#termedelasetmana: satèl·lit
16.07.2019

#termedelasetmana: satèl·lit

El #termedelasetmana que us proposem és de plena actualitat pel que va passar ara fa 50 anys: el 20 de juliol de l’any 1969 l’ésser humà va poder posar els peus al satèl·lit de la Terra, i així la Lluna va deixar de ser un espai exclusiu de poetes, enamorats, somiadors i escripto

More
#termedelasetmana: fus horari
04.09.2018

#termedelasetmana: fus horari

Aquests dies l'actualitat informativa s'ha centrat en la possibilitat que els estats europeus abandonin l'actual sistema que modifica l'horari segons l'època de l'any.

More
Esclafit
09.01.2018

#termedelasetmana: esclafit

Aquest diumenge 7 de gener s'han produït a Catalunya, concretament al Bages i a l'Empordà, uns fenòmens meteorològics especialment notables, que els experts estan analitzant per determinar si han estat tornados o esclafits. Com que tornado és una paraula prou ge

More
Meridià
09.09.2015

Per què la Meridiana es diu com es diu?

Un dels punts en què se situa l’actualitat informativa de la Diada d’enguany és l’avinguda Meridiana de Barcelona. Meridiana és la forma femenina de l’adjectiu meridià, que fa referència al migdia o als meridians.

More
Vent
28.01.2015

Quin nom reben els vents segons la seva força?

Us heu parat mai a pensar com es diu el vent que no altera la direcció del fum, el vent que fa fressejar les fulles del arbres, el que estén les banderes lleugeres, el que impedeix la marxa a peu o el que fa girar el paraigua?

More
05.07.2013

En primera persona: Joan Nunes i Alonso

"L’elaboració del Diccionari terminològic de sistemes d’informació geogràfica, dut a terme amb l’assessorament del TERMCAT i publicat fa prop d’un any, ha estat una aventura personal extraordinària.

More