Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "proslit" in all thematic areas

acabament aquós acabament aquós

<Operacions i processos de la pell>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  acabament aquós, n m
  • es  acabado acuoso
  • fr  produit de finissage aqueux
  • en  aqueous finish

<Indústria > Indústria de la pell > Operacions i processos de la pell>

actiu acumulat actiu acumulat

<Empresa > Comptabilitat. Auditoria>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'auditoria i comptabilitat [recurs electrònic]. Barcelona: INK Catalunya, 2000. 1 CD-ROM
ISBN 84-607-0056-9

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  actiu acumulat, n m
  • es  activo acumulado
  • fr  produit à recevoir
  • en  accrued assets

<Auditoria i comptabilitat > Comptabilitat > Estructura patrimonial>

adob adob

<Indústria de la pell>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  adob, n m
  • es  adobo
  • es  curtiente
  • fr  produit tannant
  • en  tanning material

<Indústria > Indústria de la pell>

Note

  • Ingredient que serveix per a adobar.
adob adob

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  adob, n m
  • es  curtido, n m
  • fr  produit tannant, n m
  • en  manure, n

<Enginyeria forestal>

agent sinèrgic agent sinèrgic

<.FITXA REVISADA>, <Ciències de la salut > Conceptes troncals>, <Farmacologia > Conceptes generals>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el portal terminològic de ciències de la salut DEMCAT <https://www.demcat.cat/ca>
.

  • ca  agent sinèrgic, n m
  • ca  sinergista, n m
  • es  sinérgico, n m
  • fr  activateur, n m
  • fr  produit synergiste, n m
  • fr  synergiste, n m
  • en  activator, n
  • en  synergist, n

<.FITXA REVISADA>, <Ciències de la salut > Conceptes troncals>, <Farmacologia > Conceptes generals>

Definition
Compost que associat a un altre en fa augmentar l'efecte.
aliment de risc aliment de risc

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  aliment de risc, n m
  • ca  aliment potencialment perillós, n m
  • es  alimento de riesgo
  • es  alimento potencialmente peligroso
  • fr  produit à risque élevé
  • en  high risk food
  • en  high risk product

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definition
Aliment on poden proliferar ràpidament i progressivament microorganismes infecciosos o patògens.

Note

  • Per exemple, carn, pastissos, amanides o menjar preparat.
aliment de risc aliment de risc

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  aliment de risc, n m
  • ca  aliment potencialment perillós, n m
  • es  alimento de riesgo
  • es  alimento potencialmente peligroso
  • fr  produit à risque élevé
  • en  high risk food
  • en  high risk product

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definition
Aliment on poden proliferar ràpidament i progressivament microorganismes infecciosos o patògens.

Note

  • Per exemple, carn, pastissos, amanides o menjar preparat.
amplicó amplicó

<Ciències de la vida > Genètica>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  amplicó, n m
  • es  amplicón
  • fr  amplicon
  • fr  produit d'amplification
  • en  amplicon

<Ciències de la vida > Genètica>

Definition
Regió de DNA que s'amplifica de forma natural en el genoma d'un individu o d'una espècie, o bé de forma artificial per mitjà de reaccions enzimàtiques, especialment per mitjà de la reacció en cadena per la polimerasa.
aprest brillant aprest brillant

<Indústria > Indústria de la pell > Processos d'elaboració>

Source term image

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  aprest brillant, n m
  • es  apresto brillante
  • fr  produit de brillantage
  • it  appretto lucido
  • en  finish
  • en  glass
  • de  Glanzappretur

<Indústria > Indústria de la pell > Processos d'elaboració>

Definition
Aprest aplicat a la pell per a obtenir brillantor.
atribut de producte atribut de producte

<Empresa > Comunicació empresarial>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de comunicació empresarial: publicitat, relacions públiques i màrqueting. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1999. 306 p.; 22 cm. (Diccionaris de l'Enciclopèdia. Diccionaris terminològics)
ISBN 84-412-0228-1

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  atribut de producte, n m
  • es  atributo de producto
  • fr  attribut du produit
  • en  product attribute

<Comunicació empresarial > Comunicació > Disciplines relacionades > Màrqueting > Producte>

Definition
Cadascuna de les característiques intrínseques o extrínseques, tangibles o intangibles, que identifiquen un producte i que contribueixen a formar-ne una imatge definida en els consumidors.

Note

  • Per exemple, la marca, el país d'origen, el preu, el disseny o els beneficis.