Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "proslit" dins totes les àrees temàtiques

acabament aquós acabament aquós

<Operacions i processos de la pell>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  acabament aquós, n m
  • es  acabado acuoso
  • fr  produit de finissage aqueux
  • en  aqueous finish

<Indústria > Indústria de la pell > Operacions i processos de la pell>

actiu acumulat actiu acumulat

<Empresa > Comptabilitat. Auditoria>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'auditoria i comptabilitat [recurs electrònic]. Barcelona: INK Catalunya, 2000. 1 CD-ROM
ISBN 84-607-0056-9

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  actiu acumulat, n m
  • es  activo acumulado
  • fr  produit à recevoir
  • en  accrued assets

<Auditoria i comptabilitat > Comptabilitat > Estructura patrimonial>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  adob, n m
  • es  adobo
  • es  curtiente
  • fr  produit tannant
  • en  tanning material

<Indústria > Indústria de la pell>

Nota

  • Ingredient que serveix per a adobar.
adob adob

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  adob, n m
  • es  curtido, n m
  • fr  produit tannant, n m
  • en  manure, n

<Enginyeria forestal>

agent sinèrgic agent sinèrgic

<.FITXA REVISADA>, <Ciències de la salut > Conceptes troncals>, <Farmacologia > Conceptes generals>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el portal terminològic de ciències de la salut DEMCAT <https://www.demcat.cat/ca>
.

  • ca  agent sinèrgic, n m
  • ca  sinergista, n m
  • es  sinérgico, n m
  • fr  activateur, n m
  • fr  produit synergiste, n m
  • fr  synergiste, n m
  • en  activator, n
  • en  synergist, n

<.FITXA REVISADA>, <Ciències de la salut > Conceptes troncals>, <Farmacologia > Conceptes generals>

Definició
Compost que associat a un altre en fa augmentar l'efecte.
aliment de risc aliment de risc

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  aliment de risc, n m
  • ca  aliment potencialment perillós, n m
  • es  alimento de riesgo
  • es  alimento potencialmente peligroso
  • fr  produit à risque élevé
  • en  high risk food
  • en  high risk product

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Aliment on poden proliferar ràpidament i progressivament microorganismes infecciosos o patògens.

Nota

  • Per exemple, carn, pastissos, amanides o menjar preparat.
aliment de risc aliment de risc

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  aliment de risc, n m
  • ca  aliment potencialment perillós, n m
  • es  alimento de riesgo
  • es  alimento potencialmente peligroso
  • fr  produit à risque élevé
  • en  high risk food
  • en  high risk product

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Aliment on poden proliferar ràpidament i progressivament microorganismes infecciosos o patògens.

Nota

  • Per exemple, carn, pastissos, amanides o menjar preparat.
amplicó amplicó

<Ciències de la vida > Genètica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  amplicó, n m
  • es  amplicón
  • fr  amplicon
  • fr  produit d'amplification
  • en  amplicon

<Ciències de la vida > Genètica>

Definició
Regió de DNA que s'amplifica de forma natural en el genoma d'un individu o d'una espècie, o bé de forma artificial per mitjà de reaccions enzimàtiques, especialment per mitjà de la reacció en cadena per la polimerasa.
aprest brillant aprest brillant

<Indústria > Indústria de la pell > Processos d'elaboració>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  aprest brillant, n m
  • es  apresto brillante
  • fr  produit de brillantage
  • it  appretto lucido
  • en  finish
  • en  glass
  • de  Glanzappretur

<Indústria > Indústria de la pell > Processos d'elaboració>

Definició
Aprest aplicat a la pell per a obtenir brillantor.
atribut de producte atribut de producte

<Empresa > Comunicació empresarial>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de comunicació empresarial: publicitat, relacions públiques i màrqueting. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1999. 306 p.; 22 cm. (Diccionaris de l'Enciclopèdia. Diccionaris terminològics)
ISBN 84-412-0228-1

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  atribut de producte, n m
  • es  atributo de producto
  • fr  attribut du produit
  • en  product attribute

<Comunicació empresarial > Comunicació > Disciplines relacionades > Màrqueting > Producte>

Definició
Cadascuna de les característiques intrínseques o extrínseques, tangibles o intangibles, que identifiquen un producte i que contribueixen a formar-ne una imatge definida en els consumidors.

Nota

  • Per exemple, la marca, el país d'origen, el preu, el disseny o els beneficis.