Back to top

Diccionari d'immunologia - Presentation

© Autoria i edició:  TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Amb la col·laboració de: Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Societat Catalana d’Immunologia

 

El Diccionari d’immunologia recull més de 1.300 termes relacionats directament amb aquest camp del coneixement. Cada terme inclou les denominacions en català i els equivalents en castellà, anglès i francès, amb les definicions corresponents i, eventualment, amb notes explicatives. En el cas dels fàrmacs, es dóna també el número registrat CAS. A més a més, l'obra ofereix la consulta de tres quadres amb terminologia específica de grups de proteïnes rellevants en immunologia humana: les citocines, les quimiocines i els grups de diferenciació (CD).

Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’immunologia que va elaborar el TERMCAT l'any 2005 amb la col·laboració de la Societat Catalana d’Immunologia (societat filial de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears) i el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta edició en línia correspon a una segona edició actualitzada i ampliada, que s’ha elaborat amb l’assessorament de dues especialistes de la Societat Catalana d’Immunologia, Odette Viñas (de l’Hospital Clínic de Barcelona) i Mariona Mestre (de l’Hospital Universitari de Bellvitge), gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que fan servir els termes de la immunologia, tant en àmbits acadèmics, com en àmbits de divulgació. Us convidem a utilitzar-la i difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Introducció
Annexos (citocines, quimiocines, grups de diferenciació)

Documents de l'edició impresa (2005):

Presentació
Equip de treball
Introducció
Bibliografia

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

Departament de Salut

 

Amb la col·laboració de:

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears          Societat Catalana d’Immunologia

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'immunologia [en línia]. 2a ed. act. i ampl. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/189/>

 

Last update: 27-04-2023