Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Terminologia del finançament alternatiu

Terminologia del finançament alternatiu - Presentation

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. ACCIÓ - Agència per a la Competitivitat de l’Empresa

 

La Terminologia del finançament alternatiu és un recull de 37 termes catalans, amb definicions i equivalents en castellà, francès i anglès. És la primera aproximació sectorial a un àmbit relativament nou, que ha crescut sobretot des de l’inici de la crisi financera global i gràcies al ràpid desenvolupament d’Internet i de les noves tecnologies per a fer transaccions econòmiques.

La motivació d’aquest treball terminològic respon a la demanda d’assessorament que ens va fer l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya davant la dificultat de denominar en català tota una terminologia nova que ha entrat directament en anglès. En aquell moment, al TERMCAT ja estàvem estudiant alguns casos terminològics d’aquest àmbit, concretament la tipologia de termes relatius al finançament col·lectiu.

Amb els casos plantejats per ACCIÓ, a més d’altres termes fruit de la recerca sistemàtica, es va organitzar una sessió de normalització amb especialistes de l’àmbit, en què es van fer propostes per a una vintena de termes. Aquestes propostes han estat estudiades i aprovades pel Consell Supervisor del TERMCAT. La majoria dels termes que formen part d’aquest petit recull, doncs, són termes normalitzats.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

Material complementari:

Finançament col·lectiu

 Acceleradora i incubadora: semblances i diferències

 

Més documentació:

Finestra neològica sobre crowdfunding.
Diccionari de criteris terminològics, que inclou dues fitxes sobre els tipus de finançament col·lectiu (crowdfunding).
Sessió de normalització amb especialistes de finançament alternatiu.

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

ACCIÓ

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia del finançament alternatiu [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/217>

 

Last update: 21-06-2016