Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Terminologia dels drets humans

Terminologia dels drets humans - Presentation

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019 (Primera edició: 2017)
Amb el suport de: Govern d’Andorra

 

La Terminologia dels drets humans recull 155 termes relacionats amb l’esfera dels drets humans. Aquesta terminologia aplega els principals drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, així com els drets col·lectius i les llibertats fonamentals de les persones. També inclou algunes violacions greus dels drets humans. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

Els drets humans i les llibertats fonamentals són objecte de protecció del dret internacional i del dret intern dels estats democràtics. Així mateix, constitueixen un focus d’interès i de treball d’actors internacionals i actors humanitaris, que vetllen per promocionar-los i defensar-los, i denuncien els casos en què es vulneren, sovint vinculats a conflictes armats, migracions forçades o determinats règims polítics. Per aquest motiu s’ha considerat convenient publicar la terminologia bàsica d’aquest àmbit, que forma part, alhora, d’un diccionari més ampli dedicat a les relacions internacionals.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

Material complementari:

Infografia sobre els drets recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans (en català). També disponible en castellà i en anglès.

Declaració Universal dels Drets Humans

 

Autoria i edició:

Logo TermCat

 

Amb el suport de:

Govern d'Andorra

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia dels drets humans [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/228/>

 

Last update: 10-07-2019