Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Diccionari de locucions i expressions llatines de l’àmbit parlamentari

Parlament de Catalunya. Departament d’Assessorament Lingüístic

Diccionari de locucions i expressions llatines de l’àmbit parlamentari - Presentation

© Autoria: Parlament de Catalunya. Departament d’Assessorament Lingüístic
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2020
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

Aquest diccionari aplega 213 locucions i expressions llatines que provenen de fonts jurídiques i lingüístiques temàticament relacionades amb el llenguatge jurídic, especialment amb el llenguatge legislatiu. Cada entrada inclou una o més denominacions llatines, equivalents en català i en castellà, el significat literal de la denominació, la nota que explica l’ús actual de la locució i exemples extrets de textos, intervencions i discursos de l'àmbit del Parlament. Parteix del recull Locucions i expressions llatines del Departament d’Assessorament Lingüístic del Parlament de Catalunya, del juny del 2018, amb el suport del Centre de Terminologia TERMCAT.

Les locucions i les expressions llatines són un recurs habitual en l’àmbit parlamentari, tant en textos escrits com en intervencions orals. Per aquest motiu calia disposar d’un diccionari que servís de guia de consulta per al personal de l'Administració parlamentària, per als assessors dels grups parlamentaris, per als diputats, per als tècnics que els assessoren i que revisen els textos parlamentaris i per al públic en general que hi estigui interessat, especialment docents i estudiants de dret i altres disciplines, com les ciències polítiques o els estudis lingüístics en general, relacionades amb la tasca parlamentària.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament en el quadre “ Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Introducció
Bibliografia

 

Autoria:

Parlament de Catalunya. Departament d'Assessorament Lingüístic

 

Edició: 

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
PARLAMENT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT D’ASSESSORAMENT LINGÜÍSTIC. Diccionari de locucions i expressions llatines de l’àmbit parlamentari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020.
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/274>

 

Last update: 15-07-2021