Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

Diccionari dels esports olímpics

Diccionari dels esports olímpics - Presentation

Aquest diccionari aplega més de set mil termes amb les denominacions i les definicions en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès, provinents del Diccionari general de l'esport, editat pel TERMCAT l'any 2010. Conté terminologia dels següents esports: atletisme, bàdminton, basquetbol, beisbol, boxa, ciclisme, esgrima, futbol, gimnàstica, halterofília, handbol, hípica, hoquei sobre herba, judo, lluita, natació, natació sincronitzada, pentatló modern, piragüisme, rem, salts, taekwondo, tennis, tennis de taula, tir amb arc, tir olímpic, vela, voleibol i waterpolo.

Es tracta de termes que tenen el seu origen en els diccionaris olímpics de 1992, convenientment actualitzats, i en lèxics revisats per especialistes de les federacions respectives.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Material complementari:

Vídeo: La terminologia olímpica, una història d'èxit

La terminologia olímpica, una història d'èxit

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent: 

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels esports olímpics [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2008. (Diccionaris en Línia)

<https://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/30/>

 

Last update: 03-02-2021