Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "misteri" in all thematic areas

Misteri d'Elx Misteri d'Elx

<Arts > Música>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari de la música. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2013. 224 p. (Vocabularis; 6)
ISBN 978-84-482-5870-2

En les formes valencianes no reconegudes com a normatives pel diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, s'hi ha posat la marca (valencià), que indica que són pròpies d'aquest àmbit de la llengua catalana.

Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per l'Acadèmia Valencia de la Llengua o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  Misteri d'Elx, n m
  • es  Misterio de Elche
  • en  Elx Mystery Play
  • en  Mystery Play of Elx

<Música>

Definition
Representació sacra els orígens de la qual se situen al segle XV, que es representa els dies 14 i 15 d'agost en l'església de Santa Maria d'Elx, i que consta de dos parts amb 26 fragments musicals diferents en què es recreen la mort, l'assumpció i la coronació de la Mare de Déu.
misteri d'iniciació misteri d'iniciació

<Ciències de la religió>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ASSOCIACIÓ UNESCO PER AL DIÀLEG INTERRELIGIÓS. Diccionari de religions [en línia]. Barcelona: TERMCAT. Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/193/>

  • ca  misteri d'iniciació, n m

<Religions > Ciències de la religió>

Definition
Cerimònia secreta de les religions mistèriques destinada a la iniciació, per la qual els iniciats assoleixen la salvació.

Note

  • Els misteris d'iniciació consisteixen en accions simbòliques -ritus- que imiten els fets d'éssers superiors, herois o divinitats (amb freqüència la passió, la mort i el retorn a la vida), que garanteixen als iniciats que les realitzen l'obtenció de la salvació mitjançant el pas per la mort o una prova iniciàtica semblant.