Cercaterm
We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.
If you require more details, please contact our Queries Service (you must register).
Results for "remolatxa" in all thematic areas
<Ciències de la salut > Al·lergologia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>
- ca al·lèrgia a la bleda-rave (Beta vulgaris var. rapa), n f
- ca al·lèrgia a la remolatxa (Beta vulgaris var. rapa), n f sin. compl.
- ca al·lèrgia al ravebleda (Beta vulgaris var. rapa), n f sin. compl.
- es alergia a remolacha (Beta vulgaris var. rapa), n f
<Al·lergologia>
Note
- Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 88911000135102
<Agricultura > Fitopatologia>
La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Martí Nadal i Assumpció Moret, procedeix de l'obra següent:
NADAL, Martí; MORET, Assumpció. Noms comuns de les malalties de les plantes [en línia]. Barcelona: Universitat de Barcelona. Serveis Lingüístics, cop. 2021.
<https://www.ub.edu/ubterm/obra/malalties-de-les-plantes/>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.
- ca antracnosi de la remolatxa, n f
- ca antracnosi de la bleda-rave, n f sin. compl.
<Malalties de les plantes>
Definition
<Agricultura. Ramaderia. Pesca>
Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.
Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.
- ca arna de la patata, n f
- ca arna de la remolatxa, n f sin. compl.
- ca tinya de la patata, n f sin. compl.
- es polilla de la patata
- es tiña de la patata
- fr teigne de la pomme de terre
- en potato tuber moth
<Agricultura > Fitopatologia>
Definition
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia > Nutrició i alimentació>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.
- ca arrel de bleda-rave, n f
- ca arrel de remolatxa, n f sin. compl.
- es raíz de remolacha
- fr racine de betterave
- en beet
- en beetroot [GB]
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia > Nutrició i alimentació>
Definition
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia > Nutrició i alimentació>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.
- ca arrel de bleda-rave, n f
- ca arrel de remolatxa, n f sin. compl.
- es raíz de remolacha
- fr racine de betterave
- en beet
- en beetroot [GB]
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia > Nutrició i alimentació>
Definition
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca betanina, n f
- ca vermell de remolatxa, n m
- es betanina
- es rojo de remolacha
- fr bétanine
- fr rouge de betterave
- en beetroot red
- en betanin
- cod E 162
<Additius alimentaris > Colorant natural > Betalaïna>
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca betanina, n f
- ca vermell de remolatxa, n m
- es betanina
- es rojo de remolacha
- fr bétanine
- fr rouge de betterave
- en beetroot red
- en betanin
- cod E 162
<Additius alimentaris > Colorant natural > Betalaïna>
<Agricultura > Fitopatologia>
La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Martí Nadal i Assumpció Moret, procedeix de l'obra següent:
NADAL, Martí; MORET, Assumpció. Noms comuns de les malalties de les plantes [en línia]. Barcelona: Universitat de Barcelona. Serveis Lingüístics, cop. 2021.
<https://www.ub.edu/ubterm/obra/malalties-de-les-plantes/>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.
- ca cama negra de la remolatxa, n f
- ca cama negra de la bleda-rave, n f sin. compl.
<Malalties de les plantes>
Definition
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca caneló de carbassa farcit de pollastre en escabetx amb amanida de remolatxa
- es canelón de calabaza relleno de pollo en escabeche con ensalada de remolacha
- fr cannelloni de citrouille farci de poulet en escabèche à la salade de betteraves
- it cannellone di zucca farcito di pollo marinato e insalata di barbabietola
- en pumpkin cannelloni stuffed with marinated chicken with beetroot salad
- de Zucchini-Cannelloni gefüllt mit mariniertem Hühnerfleisch mit Rote-Rüben-Salat
<Plats a la carta. Entrants i amanides>
<Gastronomia > Plats a la carta>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca carpaccio de tonyina amb vinagreta de remolatxa i reducció de vinagre balsàmic de Mòdena
- es carpaccio de atún con vinagreta de remolacha y reducción de vinagre balsámico de Módena
- fr carpaccio de thon à la vinaigrette de betteraves et à la reduction de vinaigre balsamique de Modena
- it carpaccio di tonno con vinaigrette alla barbabietola e riduzione d'aceto balsamico di Modena
- en tuna carpaccio with beetroot vinaigrette and a reduction of balsamic vinegar of Modena
- de Thunfischcarpaccio mit Rote-Rüben-Vinaigrette und Balsamessigreduktion
<Plats a la carta. Entrants i amanides>