Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "sardina" in all thematic areas

al·lèrgia a la sardina (Sardina pilchardus) al·lèrgia a la sardina (Sardina pilchardus)

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a la sardina (Sardina pilchardus), n f
  • es  alergia a sardina (Sardina pilchardus), n f

<Al·lergologia>

Note

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 90061000135100
amanida d'arengada fumada amb préssec de vinya amanida d'arengada fumada amb préssec de vinya

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'arengada fumada amb préssec de vinya
  • es  ensalada de sardina en salazón ahumada con melocotón de viña
  • fr  salade de sardine salée fumée à la pêche de vigne
  • it  insalata di sardina sotto sale affumicata con pesca di vigna
  • en  salad of smoked salted sardine with vineyard peach
  • de  Salat mit geräucherten Heringen und Weinbergpfirsich

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de tardor amb cruixent de cansalada viada, arengada i raïm amanida de tardor amb cruixent de cansalada viada, arengada i raïm

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de tardor amb cruixent de cansalada viada, arengada i raïm
  • es  ensalada de otoño con crujiente de panceta, sardina en salazón y uvas
  • fr  salade d'automne au croustillant de lard maigre à la sardine salée et aux raisins
  • it  insalata autunnale con croccante di pancetta, sardina sotto sale ed uva
  • en  autumn salad with crunchy streaky bacon, salted sardine and grapes
  • de  Herbstsalat mit knusprigem Bauchspeck, Salzhering und Trauben

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arengada amb tomàquet arengada amb tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arengada amb tomàquet
  • es  sardina en salazón con tomate
  • fr  sardine salée à la tomate
  • it  sardina sotto sale al pomodoro
  • en  salted sardine with tomato
  • de  Hering mit Tomaten

<Plats a la carta. Peix i marisc>

coca de pasta de full amb sardina fresca i crema de vinagre de Mòdena coca de pasta de full amb sardina fresca i crema de vinagre de Mòdena

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  coca de pasta de full amb sardina fresca i crema de vinagre de Mòdena
  • es  coca de hojaldre con sardina fresca y crema de vinagre de Módena
  • fr  tourte de feuilleté à la sardine fraîche et à la crème de vinaigre de Modena
  • it  torta salata di pasta sfoglia con sardina fresca e vellutata all'aceto di Modena
  • en  puff pastry pie with fresh sardine and vinegar of Modena cream
  • de  Blätterteigfladen mit frischer Sardine und Balsamessig

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

coca de recapte coca de recapte

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  coca de recapte
  • es  coca de recapte (torta de cebolla, tomate y pimiento asados con sardina, butifarra o panceta)
  • fr  coca de recapte (tourte à l'oignon, à la tomate et au poivron rôtis et à la sardine salée, au lard ou au boudin noir)
  • it  coca de recapte (focaccia di cipolla, pomodoro e peperone alla brace con acciughe, sanguinaccio o pancetta)
  • en  coca de recapte (pie with roast onion, tomato and pepper with salted sardine, bacon or blood sausage)
  • de  Coca de recapte (Teigfladen mit gerösteten Zwiebeln, Tomaten und Paprika mit Sardinen, Speck oder Blutwurst)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

crema de carbassa amb arengada crema de carbassa amb arengada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  crema de carbassa amb arengada
  • es  crema de calabaza con sardina en salazón
  • fr  velouté de citrouille et sa sardine salée
  • it  vellutata di zucca con sardina sotto sale
  • en  cream of pumpkin soup with salted sardines
  • de  Kürbiscremesuppe mit Heringen

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

escalivada amb arengada escalivada amb arengada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  escalivada amb arengada
  • es  escalivada con sardina en salazón
  • fr  escalivada à la sardine salée (légumes rôtis)
  • it  escalivada con sardine sotto sale (ortaggi arrostiti)
  • en  escalivada with salted sardine (roast vegetables)
  • de  Escalivada mit Heringen (geröstetes Gemüse)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

escalivada amb vinagreta d'arengada escalivada amb vinagreta d'arengada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  escalivada amb vinagreta d'arengada
  • es  escalivada con vinagreta de sardina en salazón
  • fr  escalivada à la vinaigrette de sardine salée (légumes rôtis)
  • it  escalivada con vinaigrette di sardine sotto sale (ortaggi arrostiti)
  • en  escalivada with salted sardine vinaigrette (roast vegetables)
  • de  Escalivada mit Sardellenvinaigrette (geröstetes Gemüse)

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

espina espina

<Indústria > Indústria de la fusta > Fusteria>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Glosario de la madera [en línia]. [S.l.]: Coopwood, 2020.
<https://www.coopwoodplus.eu/es/dictionario/>
Es tracta d'un glossari elaborat en el marc del projecte Coopwood (del programa POCTEFA 2014-2020) en el qual ha participat el TERMCAT, que es pot consultar en aquest enllaç:
<https://www.coopwoodplus.eu/es/inicio/>

  • ca  espina, n f
  • ca  espina de peix, n f
  • es  espina de pez, n f
  • es  espinapez, n m
  • es  plumeado a dos aguas, n m sin. compl.
  • fr  bâtons rompus, n m pl
  • en  herringbone, n
  • eu  arrain ezurka, n
  • eu  sardina-hezurka, n

<Fusteria > Construccions>