Back to top
  • ca  flam d'oli, n m
  • es  flan de aceite, n m
  • fr  crème caramel à l'huile d'olive, n f
  • fr  flan d'huile, n m
  • en  oil cream caramel, n

Definition
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i carragenat iota (E 407), que recorda el flam tradicional per la seva textura de gel tou i suau en boca.

Note

  • 1. El flam d'oli rep aquest nom a causa de la semblança de textura amb el flam tradicional, malgrat que el mètode d'elaboració no sigui al bany maria, sinó mitjançant l'acció del texturitzant emprat.
  • 2. Per a l'elaboració del flam d'oli es mescla l'aigua amb el carragenat iota (E 407) fins al punt d'ebullició per aconseguir una bona hidratació. A continuació, es retira del foc, s'aboca en un recipient, preferentment metàl·lic, i s'hi va afegint l'oli a poc a poc mentre es va remenant, fins que s'observa un canvi en la textura. Finalment, s'emmotlla i es deixa reposar a temperatura ambient o al frigorífic.
  • 3. Com que el flam d'oli té un gust intens i és molt energètic, es recomana preparar-lo en porcions petites.