Back to top
  • ca  pols d'oli, n f
  • ca  oli polvoritzat, n m sin. compl.
  • ca  sorra d'oli, n f sin. compl.
  • es  migas de aceite, n f pl
  • es  polvo de aceite, n m
  • fr  poudre d'huile, n m
  • en  oil dust, n
  • en  oil powder, n
  • en  olive oil powder, n

Definition
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat que s'obté a partir d'una barreja d'oli amb maltodextrina i, eventualment, altres components, que dona com a resultat una pols granulosa i fina.

Note

  • 1. Per a obtenir pols d'oli es fa servir oli d'oliva i maltodextrina a parts iguals. Amb l'ajuda d'un batedor de mà, es barreja en un bol la meitat de l'oli amb la meitat de la maltodextrina. Un cop aconseguida una mescla homogènia, es va incorporant alternativament oli o maltodextrina a poc a poc, sense deixar de remenar, fins a aconseguir la textura desitjada.
  • 2. No totes les maltodextrines són adequades per a aconseguir pols d'oli. La que permet obtenir el resultat esperat és la maltodextrina de tapioca.
  • 3. La pols d'oli pot formar part d'un plat com un producte més per introduir el gust de l'oli en una textura i un format diferents. També pot formar part d'una elaboració o d'un producte, per a aportar-hi cremositat i suavitat, o bé per a introduir aquest gust d'una manera més fàcil de dosificar o per conservar millor les característiques de l'oli.

    A la pols d'oli se li poden aplicar tractaments culinaris, la qual cosa n'amplia les possibilitats gastronòmiques. Per exemple, es pot passar per la planxa fins que faci crosta, de manera que s'obté un cruixent d'oli.