Back to top

Cercaterm

Cercador der ensems de fiches terminologiques qu'eth TERMCAT met a disposicion publica.

S’auetz de besonh mès informacion, vos podetz adreçar ath servici de Consultacions (registre).

Resultats per a la cerca "palma" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia a la palmera de dàtils (Phoenix dactylifera) al·lèrgia a la palmera de dàtils (Phoenix dactylifera)

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a la palmera de dàtils (Phoenix dactylifera), n f
  • ca  al·lèrgia a la datilera (Phoenix dactylifera), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la palma (Phoenix dactylifera), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a la palmera (Phoenix dactylifera), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al datiler (Phoenix dactylifera), n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia al fasser (Phoenix dactylifera), n f sin. compl.
  • es  alergia a palmera datilera (Phoenix dactylifera), n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 102001000135105
amanida d'endívies, alvocat i cors de palmera amanida d'endívies, alvocat i cors de palmera

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'endívies, alvocat i cors de palmera
  • es  ensalada de endibias, aguacate y palmitos
  • fr  salade d'endives, d'avocat et de coeurs de palmier
  • it  insalata d'indivie, avocado e cuori di palma
  • en  Belgian endives, avocado and palm heart salad
  • de  Salat mit Chicorée, Avocado und Palmherzen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cors de palmera amanida de cors de palmera

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cors de palmera
  • es  ensalada de palmitos
  • fr  coeurs de palmier en salade
  • it  insalata di cuori di palma
  • en  palm heart salad
  • de  Palmherzsalat

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cors de palmera amb pernil dolç i fruita seca amanida de cors de palmera amb pernil dolç i fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cors de palmera amb pernil dolç i fruita seca
  • es  ensalada de palmitos con jamón de York y frutos secos
  • fr  salade de coeurs de palmier au jambon d'York et aux fruits secs
  • it  insalata di cuori di palma con prosciutto cotto e frutti secchi
  • en  palm heart salad with cooked ham and dried fruits and nuts
  • de  Palmherzsalat mit Kochschinken, Trockenfrüchten und Nüssen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cors de palmera amb salsa rosa amanida de cors de palmera amb salsa rosa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cors de palmera amb salsa rosa
  • es  ensalada de palmitos con salsa rosa
  • fr  coeurs de palmier en salade à la sauce rose
  • it  insalata di cuori di palma con salsa rosa
  • en  palm heart salad with pink sauce
  • de  Palmherzsalat mit rosa Sauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cors de palmera i salmó fumat amanida de cors de palmera i salmó fumat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cors de palmera i salmó fumat
  • es  ensalada de palmitos y salmón ahumado
  • fr  salade de coeurs de palmier et de saumon fumé
  • it  insalata di cuori di palma e salmone affumicato
  • en  palm heart and smoked salmon salad
  • de  Palmherzsalat mit Räucherlachs

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de marisc amb escarola, cors de palmera i vinagreta de mostassa amanida de marisc amb escarola, cors de palmera i vinagreta de mostassa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de marisc amb escarola, cors de palmera i vinagreta de mostassa
  • es  ensalada de marisco con escarola y palmitos a la vinagreta de mostaza
  • fr  salade de fruits de mer à la scarole, aux coeurs de palmier et à la vinaigrette de moutarde
  • it  insalata di frutti di mare con scarola, cuori di palma e vinagrette alla mostarda
  • en  shellfish salad with escarole, palm hearts and mustard vinaigrette
  • de  Meeresfrüchtesalat mit Endiviensalat, Palmherzen und Senfvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pernil d'ànec amb cors de palmera i favetes amanida de pernil d'ànec amb cors de palmera i favetes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pernil d'ànec amb cors de palmera i favetes
  • es  ensalada de jamón de pato con palmitos y habitas
  • fr  salade de jambon de canard aux coeurs de palmier et aux fèves fines
  • it  insalata di prosciutto d'anatra con cuori di palma e favette
  • en  salad of duck ham with palm hearts and baby broad beans
  • de  Salat mit Entenschinken, Palmherzen und jungen Saubohnen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida verda amb cors de palmera, tonyina i blat de moro amanida verda amb cors de palmera, tonyina i blat de moro

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida verda amb cors de palmera, tonyina i blat de moro
  • es  ensalada verde con palmitos, atún y maíz
  • fr  salade verte aux coeurs de palmier, au thon et au maïs
  • it  insalata verde con cuori di palma, tonno e granturco
  • en  green salad with palm hearts, tuna and sweetcorn
  • de  grüner Salat mit Palmherzen, Thunfisch und Mais

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

base del palmell base del palmell

<08 Esports de combat > 03 Karate>, <08 Esports de combat > 04 Taekwondo>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2025. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>

  • ca  base del palmell, n f
  • ca  batangson [TAEKWONDO], n m sin. compl.
  • ca  teisho [KARATE], n m sin. compl.
  • es  base de la palma de la mano
  • es  batang son
  • fr  base de la paume de la main
  • fr  batangsonn
  • en  palm heel

<Esport > 08 Esports de combat > 03 Karate>, <Esport > 08 Esports de combat > 04 Taekwondo>

Definició
Arma natural d'atac i de defensa corresponent a la part del palmell més pròxima al canell.