Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414867   ablandar  <Tractament dels productes > Preparació> ablandar
     
       
    • estovar, v tr
    • reblanir, v tr
    • es ablandar
    • es reblandecer
    • fr amollir
    • fr ramollir
    • en soften, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Fer tornar tou o més tou un aliment, generalment remullant-lo.

       
  • 415008   abrillantar  <Acabament dels productes > Presentació del plat> abrillantar
     
       
    • abrillantar, v tr
    • es abrillantar
    • fr brillanter

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Donar lluentor a un preparat, generalment de pastisseria, cobrint-lo amb un xarop, gelatina, etc.

       
  • 414930   abuñuelar  <Cocció > Fregits> abuñuelar
     
       
    • abunyolar, v tr
    • es abuñuelar
    • fr souffler

    <Cocció > Fregits>

    Fregir croquetes, ous, etc. de manera que adquireixin la forma i l'esponjositat d'un bunyol.

       
  • 414817   acanalar  <Tractament dels productes > Preparació> acanalar
     
       
    • acanalar, v tr
    • es acanalar
    • fr canneler

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Fer canals o estries a la superfície d'un aliment cru, generalment fruita o hortalisses, amb una finalitat decorativa.

       
  • 414823   acaramelar  <Tractament dels productes > Preparació> acaramelar
     
       
    • caramel·litzar, v tr
    • acaramel·lar, v tr sin. compl.
    • es acaramelar
    • es caramelizar
    • fr caraméliser
    • en caramelize, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Fondre sucre fins al punt de caramel.

       
  • 415065   acaramelar  <Acabament dels productes > Operacions finals> acaramelar
     
       
    • caramel·litzar, v tr
    • encaramel·lar, v tr
    • es acaramelar
    • es caramelizar
    • fr caraméliser
    • en caramelize, to

    <Acabament dels productes > Operacions finals>

    Cobrir de caramel un pastís o un altre preparat.

       
  • 415064   acaramelar  <Tractament dels productes > Preparació> acaramelar
     
       
    • caramel·litzar, v tr
    • es acaramelar
    • es caramelizar
    • fr caraméliser
    • en caramelize, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Acolorir un brou, una salsa, etc. amb caramel.

       
  • 415025   acidular  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> acidular
     
       
    • acidular, v tr
    • es acidular
    • fr aciduler

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Fer tornar lleugerament àcid un preparat.

       
  • 414873   aclarar  <Tractament dels productes > Mescles> aclarar
     
       
    • aclarir, v tr
    • es aclarar
    • fr clarifier
    • fr éclaircir

    <Tractament dels productes > Mescles>

    Fer tornar menys espès un preparat.

       
  • 415020   acompañamiento  <Acabament dels productes > Presentació del plat> acompañamiento
     
       
    • guarnició, n f
    • acompanyament, n m sin. compl.
    • es acompañamiento
    • es guarnición
    • fr garniture
    • en garnish

    <Acabament dels productes > Presentació del plat>

    Menjar que acompanya el constituent bàsic d'un plat.